Projects

 • Motet

  Motet is de zevenkoppige formatie van altsaxofonist Mo van der Does. Met de kracht van een big band, maar de flexibiliteit van een klein ensemble verkennen zij de wereld van compositie, orkestratie en improvisatie. De jonge musici willen deze diepgaande zoektocht met het publiek delen en verhalende en eigenzinnige muziek brengen. In het najaar van 2020 kreeg Mo vanuit het Bimhuis een compositieopdracht voor deze band, wat resulteerde in vijf nieuwe composities. De opdracht was een belangrijke drijfveer om de muziek en creativiteit levend te houden ten tijden van de pandemie. Afgelopen december won het Motet Keep an Eye: The Records, wat hen in de gelegenheid stelt om volledig gefinancierd een album op te nemen. Januari 2022 zal de plaat bestaande uit nieuw werk op Dox Records worden uitgebracht.

  Read more
 • Taiga

  Dit voorjaar speelt het nieuwe Amsterdamse jazzduo Taiga gratis concerten op openbare locaties. Het duo presenteert een programma van ongeveer een uur. Daarin hoort u eigen composities, geschreven in en over de coronatijd. Thema’s als eenzaamheid, rust, frustratie maar ook hoop komen aan bod. Het resultaat is een toegankelijk en intiem concert, geschikt voor elke luisteraar.

  Read more
 • BvR Flamenco Big Band

  The fire of the flamenco elements is taken to another level through colourful orchestration and the dynamic range of the Big Band. A symbiosis in which characteristic flamenco harmonies and rhythms serve as a template for improvisation. Palmas, jaleos and phrygian chords provide a fresh folkloric context, launching jazz solos in a new direction.

  Read more
 • Red Light Jazz Society

  The Red Light Jazz Society is a young big band from Amsterdam. Very soon they will present their debut album with fresh music composed and arranged by the band members.

  Read more